Zupa z mięsem wieprzowym, burakami, cebulą, marchewką, fasolą czerwoną, kapustą, papryką, ziemniakami i śmietaną.
Zupa z mięsem wieprzowym, mięsem drobiowym, oliwkami, ziemniakami, marchewką, ogórkiem kiszonym, cebulą, koperkiem i śmietaną.
Bulion drobiowy podawany z makaronem i marchewką.
Zupa gotowana na wywarze drobiowym z dodatkiem ogórków kiszonych z ryżem, ziemniakami i marchewką.
Gęsta zupa z żołądków wołowych.
Zupa gotowana na wywarze drobiowym z dodatkiem pomidorowej pasty, podawana z makaronem.
Kotlet mielony z mięsa wieprzowego
Panierowany kotlet z mięsa mielonego z wybranym nadzieniem:
- z serem i masłem
- z pieczarkami i cebulą
Panierowany kotlet ze schabu (150g)
Pulpety wieprzowe z dodatkiem ryżu (2szt. 140g)
Panierowany filet z piersi kurczaka (120g)
Farsz warzywny z kaszą, zawinięty w liść białej kapusty (2 szt. 200g)
Ręcznie lepione pierożki z mięsem wieprzowym, podawane w rosole lub ze śmietaną
Smażone placki z twarogu z bitą śmietaną, cukrem pudrem i wybranym sosem*
Naleśniki na słodko z bitą śmietaną, cukrem pudrem i wybranym sosem*
Pierożki twarogowe na słodko z bułką tartą lub wybranym sosem*
Ciasto na kruchym spodzie z masą jabłkową z bitą śmietaną i lodami
- z nadzieniem twarogowym (2 szt.) 15zł
- z nadzieniem z mięsa wieprzowego (2 szt.) 16 zł
- bez nadzienia (6 szt.) 16zł
Gulasz warzywny z pomidorami, cukinią, bakłażanem, cebulą, marchewką, papryką i pieczarkami, podawany z ryżem.
Gulasz wieprzowy z cebulą, marchewką, fasolą białą, pieczarkami, podawany z kaszą gryczaną.
Duże pierogi smażone w oleju z nadzieniem z mięsa lub ciecierzycy i pieczarek.
Smażony ryż z wybranymi dodatkami:
- z warzywami 16 zł
- z kurczakiem 18 zł
Makaron z twarogiem i boczkiem